Студеният, сух зимен въздух може да окаже негативно влияние върху нежната кожа на вашето бебе. С правилната грижа можем да запазим кожата на бебето деликатна и гладка. Ето и няколко съвета как да предпазим кожата на бебето в студените, зимни дни :

1.Овлажнявайте кожата на бебето                                                              Уверете се , че кожата на вашето бебе е достатъчно овлажнена,за да предотвратите евентуално напукване. Кожата се овлажнява най-добре , веднага след баня.Внимателно подсушете нежната бебешка кожа , без да разтърквате с кърпата , за да не я раздразните. След това масажирайте бебето с подходящ лосион на леко влажна кожа,за да подпомогнете задържането на влагата. Ако нямате лосион за бебета, може да използвате натурално кокосово масло- това е един чудесен , естествен овлажнител за деликатната бебешка кожа.

2.Защитете нежните бебешки устни

Не забравяйте за устните на бебето. Те са много чувствителни на неблагоприятни климатични условия. Намажете ги с тънък слой натурален вазелин или подходящ бебешки балсам за устни, например SebaMed. По този начин ще създадете защитна бариера от студа и ще предотвратите напукване и разраняване. Нека да запазим тези малки устни кадифено меки.

3.Претопляне                                                                                                             През студените дни е трудно да преценим колко точно да облечем малчуганите. Обривите от претопляне са възможни и през студените месеци. Винаги обличайте бебето в дишащи материи,за да може да има циркулация на въздух.

4.Слънцезащитен крем Само защото температурите са ниски, не означава, че вредните лъчи на слънцето не могат да увредят деликатната бебешка кожа. Изберете подходяш слънцезащитен крем с широк спектър между 15 и 30 SPF.

5.Деликатните бебешки ръчички Винаги слагайте ръкавички на бебешките ръце. Кожата е много нежна и податлива на ниските температури

6.Крем за студено време Преди разходка, нанесете подходяш защитен крем върху бебешкото лице. По този начин вие го хидратирате и създавате защитна бариера от външните фактори. Аз лично препоръчвам Cold cream на Bioderma .

Надявам се статията да ви е харесала и да се погрижим заедно за нежната бебешка кожа през зимния сезон!

Приятни разходки!